Sådan får du flotte trægulve med en gulvafslibning

Sådan får du flotte trægulve med en gulvafslibning

Ved en gulvafslibning fjernes det øverste af gulvets overflade på skånsom, dog effektiv, vis ved hjælp af sandpapir, monteret på en roterende slibe rondel. Først slibes der med groft sandpapir, dernæst med fint – og der slibes allerhøjst to millimeter (i de fleste tilfælde kun een) af træværket bort. Dette er fuldt tilstrækkeligt i forhold til at fjerne overfladiske misfarvninger (for eksempel fra nedtrådt støv, spildte væsker eller solfalming) samt udligne ridser og småskrammer.

Gulvet vil ved en gulvafslibning få sin smukke, ensartede tone igen. Du har måske ikke selv lagt mærke til, hvor slidt gulvet med tiden er blevet – men med en gulvafslibning og en tilhørende efterbehandling vil du blive meget overrasket over, hvor stor en forskel en sådan gør.

Din professionelle gulvmand, som har det rette, sikre håndelag og den nødvendige erfaring, vil kunne garantere dig det optimale resultat. Og hvis du vælger at overlade hele opgaven, inklusive såvel gulvafslibning som efterbehandling, til en dygtig fagperson, kan du være sikker på at få et trægulv, som du kan være godt tilfreds med – og et resultat, som vil holde i mange år.

Hvilken form for efterbehandling skal jeg vælge?

Den helt store fordel ved en gulvafslibning er, at man får lov at starte forfra. Måske er du lidt træt af konstant at skulle vedligeholde dit sæbe behandlede gulv gennem grundig og hyppig vask for at forhindre det i at blive slidt og grimt. I så tilfælde kan du for eksempel vælge en behandling med lud – og hernæst en klar, mat lak. På den måde bliver dit trægulv smukt og skinnende med en lys og mat overflade – men uden det konstante krav om ugentlig gulvvask. Du kan også vælge en behandling med hvid olie, som giver et mere intenst resultat.

Læs mere om gulvafslibning og efterbehandling på gulvkanonen.dk