Må man omdanne Lorus ure?

24 august 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når du tænker på sådan noget som Lorus ure, hvor meget af selve urpartiet forestiller du dig så?

De fleste får et billede af remmen og urskiven med sin indmad oppe i hovedet, også selvom de ikke lige med det samme kan se for sig, hvad det er for en stil, disse herreure har.

Og det er da også sådan, at det skal være, får det kan fungere som et armbåndsur, for ellers minder det jo mest af alt om et sekunda-lommeur, man går rundt med, og så kunne man lige så godt vælge et lommeur, hvis man havde sparet remmen væk.

Det udsender bare et signal om, at man enten ikke har råd til alle dele af uret, eller man sløser med den slags og ikke ved, hvordan man bruger det ordentligt.

Men modsat andre typer smykker så er der faktisk en del af gøre ved dette armbåndsur.

Lorus ure

Du kan foretage dig en del med dit Lorus ur

Mange smykker ville nemlig med det samme falde i værdi, hvis man udskiftede bare en enkelt eller to dele fra dem, og det er både fordi, at den reelle værdi ligger i disse elementer, men også fordi, smykket ikke er helt originalt længere.

Tit går man jo også mere med et armbåndsur som herre, end en kvinde går med et dyrt smykke, hvor sidstnævnte mere kommer ud ved særlige anledninger, mens et herreur kan blive brugt hele dagen og flere dage i træk.

Så sådan en rem til uret kan gå hen at blive medtaget af vind, vejr, snavs, sved og meget mere til, hvorfor man skal have uret renset.

Men med tiden kan remmen også ende med ikke at kunne blive brugt mere, eller også ønsker man sig bare en anden rem til uret, og det er der mange, som der vælger at udskifte.

Flere Nyheder