Har du en varmepumpe, der trænger til service?

Varmepumper er et godt alternativ til andre opvarmningsformer som f.eks. oliefyr eller naturgas. Det er derfor et af de foretrukne valg i mange nye hjem. Måske har du allerede fået installeret en varmepumpe? 

Varmepumpen skal som andre opvarmningskilder løbende serviceres. Så pumpen er helt “up to date” og velfungerende. Vil du vide mere om service af varmepumper? Så læs med her.

Service af varmepumper – derfor skal du huske det 

Der er ikke nogle gode grunde til ikke at få foretaget service på dine varmepumpe. Det der sker til et service, er, at varmepumpen får nyt kølemiddel.

En varmepumpe indeholder nemlig aldrig mere end 1 kg kølemiddel. Derfor skal den efterses mindst én gang årligt for at få ny kølemiddel. 

Luft til luft varmepumper har nogle gange plads til mindre end 1 kg kølemiddel. Derfor skal disse have udført service mere end én gang årligt. 

Læs meget mere om service af varmepumper her: https://sj-el.dk/energi-og-miljoe/

 

3 gode grunde til at vælge varmepumpe som opvarmningskilde 

Står du overfor valg af ny varmekilde i din bolig? Der er mange muligheder, men en af de populære lige nu er varmepumpen. Det er der flere grunde til. Her får du tre af dem:

1. Lav årlig udgift

Det er en billig måde at opvarme din bolig på. Din elregning bliver større, idet pumpen skal bruge strøm. Men overordnet set får du et langt lavere varmeforbrug end med andre opvarmningskilder som oliefyr, pillefyr eller naturgas. 

2. Energivenligt valg 

Det er en mere CO2 venlig løsning i forhold til andre varmekilder. Det er det fordi, at varmepumpen bruger luft fremfor brændsel til at opvarme boligen med. 

3. Forholdsvis nem at installere 

Det er ikke en kæmpe opgave at få den installeret. Det kan gøres forholdsvis hurtig af den rette tekniker. Det kræver ikke lige så meget plads, som hvis du f.eks. skal finde plads til et stort fyr. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *