Gulvafslibning og gulvafhøvling; hvad er forskellen?

Har du slidte trægulve, og leder du efter en gulvafslibning i Dragør, så skal du huske at overveje, om det rent faktisk er en gulvafslibning, du har brug for – måske er det en gulvafhøvling. Men hvad er forskellen?

Står du og kigger på dine trægulve, og tænker du, om de mon kan sættes i stand med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling? Det er sket ikke usandsynligt for langt de fleste gulve kan faktisk sættes i stand. Men hvilken form for istandsættelse har du mon brug for; kan du nøjes med den lidt billigere gulvafslibning, eller er du nødt til at gå all in og få en gulvafhøvling?

For at gøre det helt kort er en gulvafslibning en overfladisk behandling, der fjerner den øverste millimeter af dine trægulve, og dermed elimineres overfladiske ridser, pletter og lignende. En gulvafhøvling derimod er mere omfattende. Her fjernes 3-4 millimeter af gulvets overflade, og dermed kan du komme større pletter og ujævnheder til livs.

Afslut altid med efterbehandling

Uanset om du kan nøjes med en gulvafslibning, eller om du er nødt til at investere i en gulvafhøvling, kommer du ikke udenom det afsluttende arbejde; nemlig en efterbehandling af træet. 

Der findes mange forskellige muligheder, men de mest populære her i landet er lakering, oliering og sæbebehandling. Når du skal vælge, skal du overveje flere forskellige ting: 

– Hvor stærk skal overfladen være?

– Hvor rengøringsvenlig skal overfladen være?

– Hvor naturligt skal træet se ud?

– Hvor lyst skal gulvet være?

Når du har overvejet de forskellige faktorer, kan du med fordel alliere dig med en professionel gulvmand, så du kan høre nærmere om, hvilken efterbehandling der passer bedst til dine behov. Det er nemlig vigtigt at vælge rigtigt i første omgang, da du ikke sådan lige kan gøre det om igen – medmindre du selvfølgelig sliber gulvet endnu engang og starter forfra. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *