Glæd dine børn med et fint og funktionel gyngestativ

Skal børnene mere ud og lege i den kommende sommer, men orker du ikke den offentlige legeplads? Så kan du med stor fordel installere et gyngestativ i familiens egen have.

Styrk barnets udvikling med et gyngestativ i haven

Det er måske de færreste der tænker over det, men det at gynge er faktisk en utroligt udviklende øvelse for barnet i alle dets vokse stadier. De mindste børn skal bruge mors eller fars hjælpe til at få bevægelse i gyngen, men vil stadig få stimuleret det vestibulære system som vedrører balance evnen. Og de lidt større børn, som selv er i stand til at styre og sætte fart på gyngen, får et boost til såvel motorik som koordination.

Når barnet på den måde udfordres på det kropslige og motoriske plan har det en positiv afsmitning på den kognitive udvikling. Du kan, med andre ord, styrke dit barns evne til indlæring og hukommelse ved at lade det tilbringe så mange timer med fysisk udendørs leg.

Hvis dit barn elsker at gynge handler det om at lade det gynge så meget som muligt. På gyngerne får barnet nemlig motorisk såvel som sensorisk stimulation som det aldrig vil kunne opnå gennem passiv underholdning via tablets og spil konsoller.

Kan jeg selv bygge børnenes nye gyngestativ?

Selv om du måske er en aldeles vel befaren handy man bør du overlade design af gyngestativ til de professionelle. På den måde opnår du den størst mulige soliditet i konstruktionen, og skal ikke bekymre dig om sikkerheden når dine børn gynger. Du kan bestille et gyngestativ som samlesæt hos en godkendt forhandler og selv samle det, blot du sikrer dig at underlaget er stabilt og at dit gyngestativ kan monteres på en forsvarlig måde.

Du kan læse mere om de forskellige gyngestativ modeller i den online blog på husblog.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *