Brug for en boligadvokat? Vær opmærksom på prisen

Undersøgelser har vist, at der i Danmark er stor forskel på advokaters salær. Faktisk så stor, at timeprisen spænder fra 1.000 kr. til 2.500 kr. afhængig af speciale, landsdel og firma. Men én ting er, at der er forskel på prisen alt efter speciale. En anden ting er, at der overraskende nok også er stor forskel på mere eller mindre sammenlignelige ydelser.

Samme produkt – forskellige priser

En boligadvokat er den form for advokat, de fleste danskere prøver at have kontakt med – og ikke mindst en af de vigtigste rådgivere i en bolighandel. Hvis man som advokat har specialiseret sig i køb og salg af fast ejendom, så er køberrådgivning en forholdsvis overkommelig opgave, hvor det er den samme form for dokumenter, der skal gennemgås hver gang. Derfor findes der billige boligadvokater, der er mindst lige så dygtige som de dyre advokater.

Du skal altså ikke automatisk tro, at prisen er ensbetydende med kvalitet. Tag i stedet et kig på en side som Trustpilot, når du skal vælge boligadvokat – og husk at følge din mavefornemmelse.

Gode råd til valget af boligadvokat

Når du har fundet din drømmebolig, så er der tre ting, du skal huske i jagten på en advokat:

1. Advokatforbeholdet

Husk at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, inden du underskriver. Glemmer du det, så bliver det slet ikke nødvendigt med en boligadvokat, da købsaftalen i så fald er bindende.

2. Vælg en ansvarsforsikret boligadvokat

Inden du laver en aftale med et advokatfirma, så tjek, om det har en ansvarsforsikring. Det er nemlig ikke obligatorisk for alle advokatydelser.

3. Prisen er ikke afgørende

Når du skal finde din boligadvokat, så afsøg markedet. Men husk, at prisen ikke er alt. Det er mindst lige så vigtigt, at du finder en advokat, du har tillid til. Det er en stor følelsesmæssig beslutning at købe en bolig, og derfor må du kunne stole på din boligadvokat.