Benyt en troværdig bogholder

Benyt en troværdig bogholder

Kender du udtrykket “at lave kreativ bogføring”?

Det er sådan set ikke noget positivt, selvom “kreativ” ofte plejer at være et dejligt, udforskede ord. Men det kan også betyde at afvige og tænke ud af boksen, og det er netop, hvad man gør med kreativ bogføring.

Og selvom det ofte plejer at føre spændende og nyskabende ting med sig at tænke ud af den famøse boks, så er der også nogle ting, hvor det ikke er så smart at afvige fra den gængse fremgangsmetode – det kan ligefrem være ulovligt.

Derfor menes der med kreativ bogføring, at man udfærdiger ens regnskab på en måde, så det på overfladen ser ud til at være korrekt og stemme, men hvis man begyndte at kontrollere og tjekke tallene efter, ville man se, at der bogføringen er foregået ved fusk.

Og fusk er ikke lovligt i denne forbindelse, da alle virksomheder skal fremlægge et regnskab hvert år, som er offentligt, og bliver godkendt af en revisor og senere anden instans.

Derfor skal disse tal stemme korrekt.

Firmaer laver ofte kreativ bogføring, fordi de ved, de er inde i en dårlig periode, og måske har de en opfattelse af, at de kan redde firmaet på længere sigt, hvis de kan få lov til at overleve i en nedgangsperiode, hvor bestyrelsen måske ellers ville have lukket firmaet ned, fordi det ikke er rentabelt.

Ofte ser man dog, at den kreative bogføring fortsætter, fordi man alligevel ikke får vendt en lavkonjunktur til en højkonjunktur.

Ofte er det ikke bogholderen selv, der gør den slags, vedkommende får det at vide fra højere instanser, hvorefter vedkommende makker ret for ikke at miste sit job.

Eller man udfører det selv som chef.

Men hvis man vil have en bogholder, der ikke fusker med tallene og gør alt for at undgå fejl, så skal man ikke lede længere end her: https://lokalerevisorer.dk